Uw verzekeringen en reizen in coronatijd

Dit is een bericht van verzekeringsmaatschappij Aon. Ook uw eigen verzekeringsmaatschappij zal u hierover bericht sturen. Kijk voor reisadviezen ook op de site van de Rijksoverheid: Reisadviezen Rijksoverheid

Goed nieuws: vanaf 15 juni mogen we weer reizen naar het buitenland. De overheid heeft hier tijdens de persconferentie van 3 juni meer duidelijkheid over gegeven. In deze mail willen we u graag meer informatie verstrekken over uw verzekering(en) met betrekking tot vakantie in Nederland en het buitenland.

Vakantie in het buitenland? Let goed op
Bent u van plan om naar het buitenland te gaan? Dan is het goed om de reisadviezen van uw vakantieland in de gaten te houden. Deze informatie kunt u vinden op de Nederland Wereldwijd pagina van de overheid. Let ook op via welke organisatie u uw reis boekt en of u uw geld terugkrijgt als u vanwege het coronavirus annuleert. Op de speciale coronawebsite van ARAG vindt u verschillende informatiebronnen die uitleggen waar u recht op heeft bij bijvoorbeeld een geannuleerde reis.

Vergeet ook niet om ruim voor vertrek te controleren of uw reis- en annuleringsverzekering nog up-to-date zijn en welke dekking zij bieden voor het land waar u naartoe gaat. De reiscode (groen, geel, oranje of rood) voor dat land kan namelijk gevolgen hebben voor die dekking.

Controleer uw verzekering ook als u in Nederland blijft
Veel mensen kiezen dit jaar voor een vakantie in eigen land. Wanneer u op vakantie gaat in Nederland, bent u meestal al voldoende verzekerd. Het is goed om voor de zekerheid in uw polisvoorwaarden te kijken of dit ook voor u geldt.

Reizen met caravan of camper
Gaat u met uw camper de weg op? Houd er dan rekening mee dat het verplicht is om deze tenminste WA te verzekeren. Dit is niet nodig bij een caravan maar het is goed om te checken of deze volledig verzekerd is. Vergeet daarnaast niet om het onderhoud en de veiligheid van uw vervoersmiddel tijdig te (laten) controleren.

Ook kunt u op de site van de Rijksoverheid kijken voor reisadvies: Reisadviezen Rijksoverheid

Scroll naar boven