Nieuwsflits mei 2020

Corona

Het is inmiddels 7 weken geleden dat we van de regering het dwingend advies “blijf thuis” kregen. Voor velen van ons een advies dat ons leven ingrijpend veranderde en waardoor ons sociale leven van de ene op de andere dag tot stilstand kwam. Het bezoek van kinderen en kleinkinderen, het ontmoeten van vrienden en bekenden, van oud-collega’s, het club -en verenigingsleven; het waren wezenlijke onderdelen van ons leven. Nu na pensionering de werkcontacten weggevallen zijn, worden deze ontmoetingsmomenten nog belangrijker. Vooral voor alleenstaanden kan deze sociale isolatie zwaar vallen. Juist in noodsituaties hebben we elkaar harder nodig dan ooit. Het is belangrijk om met elkaar contact te houden; al is het niet in levenden lijve, dan toch op afstand via telefoon of videobellen.

Gelukkig gaan de besmettingscijfers de goede kant op en heeft de regering versoepelingen van een aantal maatregelen aangekondigd. Het zal heel geleidelijk gaan en we moeten alert blijven, maar het geeft hoop en iets om naar uit te kijken.

Activiteiten zijn voorlopig uitgesteld:

Algemene Leden Vergadering

Zoals u weet hebben we de feestelijke Algemene Leden Vergadering van 19 maart die in het Spoorwegmuseum zou worden gehouden, moeten uitstellen.
U zult begrijpen dat we nog geen nieuwe datum kunnen plannen. De ontwikkeling van het virus en de maatregelen van de overheid bepalen wanneer we een nieuwe datum kunnen vaststellen. Zodra dat het geval is hoort u van ons.

Dagtrip naar Mettingen

2020 is niet alleen het jaar van de Corona pandemie maar ook het jaar dat de VVGP 10 jaar bestaat.
Om dat te vieren heeft de feestcommissie het plan gehad om een dagtrip te organiseren naar Mettingen (Duitsland). Dat is de plek waar het bij onze oude werkgever (C&A) allemaal begonnen is. Het stadje Mettingen heeft niet alleen een museum met een grote C&A-collectie, maar ook een groot restaurant en een kerkhof waar vele Brenninkmeijers zijn begraven.
Nu Corona in de gehele wereld heerst en wij in een intelligente lockdown zitten, is het plan om de dagtrip naar het voorjaar 2021 te verplaatsen. Ook al komt er meer ruimte om met meer mensen op een plaats te zijn, lijkt het ons niet verstandig om het dit jaar nog te vieren (wij behoren immers tot een kwetsbare groep!).

Groet namens de feestcommissie: Jos van Marissing, Erik Meijer, Fred Hessels.

Jaarlijkse lunch met oud-collega’s in november

Of de lunch die de VVGP jaarlijks rond midden november organiseert zal kunnen doorgaan is volledig afhankelijk van de versoepelingsmaatregelen die tegen die tijd zullen gelden. Ook hierover valt nu nog niets met zekerheid te zeggen. Wij hopen van harte dat we tegen die tijd elkaar weer in levenden lijve onder het genot van een hapje en drankje (lunch) kunnen ontmoeten. We houden u op de hoogte!

Financiële situatie Provisum.

In deze turbulente economische tijden met enorme koersbewegingen op de effectenbeurzen is bij Provisum de dekkingsgraad natuurlijk ook gedaald. Vóór de coronacrisis lag de dekkingsgraad op ongeveer 130%. Per 29 april is deze gedaald naar 120.7% (schatting). Dit is een flinke daling maar nog steeds een gezond niveau en een stuk hoger dan bij veel andere pensioenfondsen.

Voor meer informatie: https://provisum.nl/actueel/

Cees van Kasteren
Voorzitter VVGP

Scroll naar boven