Nieuwsflits juni 2018

Ontwikkeling Provisum
De beleidsdekkingsgraad (d.i. het voortschrijdende gemiddelde van de actuele dekkingsgraden over de afgelopen 12 maanden) van april 2018 is gestegen naar 130,8%.
Provisum staat er financieel dus goed voor! Ward Linthorst, directeur Provisum, is met pensioen en opgevolgd door Joost van Engers. Wij danken Ward Linthorst voor al zijn inspanningen en zien uit naar een goede samenwerking met Joost van Engers.

Wisseling van de wacht
Tijdens de Algemene Ledenvergadering van donderdag 15 maart 2018 hebben wij afscheid genomen van onze voorzitter Jos van Marissing en penningmeester Ric van der Woude. Wij zijn Jos en Ric heel dankbaar voor al hun inspanningen voor de VVGP. Ric van der Woude gaat ons samen met Dick van der Windt vertegenwoordigen in het Verantwoordingsorgaan (geeft oordeel over en advies aan het bestuur van Provisum). Het Verantwoordingsorgaan is onlangs uitgebreid van 3 naar 6 zetels waarvan 2 zetels voor de gepensioneerden.
Cees van Kasteren is gekozen als nieuwe voorzitter en Jan Cligge als nieuwe penningmeester.

Nieuwe voorzitter

Cees van Kasteren is inkoper geweest bij Foxy Fashion, Hij heeft als teamleader inkoop gewerkt voor C&A Nederland en later in de internationale inkoop in Düsseldorf en Brussel. Na zijn tijd bij C&A heeft hij een importbedrijf in luxe shawls opgestart en was hij ruim 10 jaar gastdocent aan de Hoge School van Amsterdam AMFI (Amsterdam Fashion Institute).

Nieuwe penningmeester

Jan Cligge heeft na een periode bij de Raiffeisenbank gewerkt te hebben zich altijd met de automatisering bij C&A beziggehouden. Aanvankelijk als computeroperator en  later als schrijver van computerprogramma’s, programmeur dus. De laatste jaren was zijn werkterrein afwisselend in Amsterdam en Düsseldorf.

Vakantiegeld gespreid uitbetaald. Houd er rekening mee!

Bij de salarisafrekening van mei heeft u van Provisum een brief ontvangen. Hierin heeft u kunnen lezen over de aangekondigde verandering in de uitbetaling  van het vakantiegeld. Vanaf juni 2018 krijgt u het vakantiegeld niet meer één keer per jaar einde mei,maar maandelijks. U krijgt dus vanaf juni iedere maand een hoger netto bedrag en dat is prettig; maar als u gewend was om dat extra bedrag in mei aan een speciale bestemming te besteden, houd er dan wel rekening mee dat u dat “mei extraatje” vanaf nu zelf per maand bij elkaar moet sparen. Anders zou het in mei volgend jaar wel eens tegen kunnen vallen. Deze wijziging in uitbetaling heeft administratieve voordelen voor Provisum. Minder kosten, dus gunstig voor de pot waaruit de pensioenen betaald worden.

Privacybeleid

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Dat geldt dus ook voor de VVGP. 

De VVGP houdt, voor de uitoefening van haar werkzaamheden, (persoons)gegevens bij van leden in haar administratie, zoals: NAW, e-mailadres en telefoonnummer.

De VVGP gaat zorgvuldig met al uw gegevens om. Hoe wij met uw gegevens omgaan en welke rechten u heeft, hebben wij vastgelegd in een  privacyverklaring. De privacyverklaring en het cookiebeleid kunt u hier lezen:

privacyverklaring
cookiebeleid

Regionale Bijeenkomst Gepensioneerden

De VVGP organiseert voor alle gepensioneerden op 9 locaties in het land weer haar jaarlijkse lunch op:

donderdag 15 november 2018

Bereikbaarheid gepensioneerden

Om u goed en snel te informeren over onze activiteiten is het van belang dat u uw e-mailadres aan ons doorgeeft. Informatie verzenden per post brengt extra werk en veel kosten met zich mee!

——-> Zend een e-mail met als onderwerp “e-mailadres” naar ledenadministratie@vvgp.nl of vul het formulier op deze website in dan blijft u altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen!

Ook aanmelden als lid kan via een formulier op deze website. In de zijbalk staan de linken naar de betreffende formulieren.

Scroll naar boven