Nieuwsbrieven Koepel gepensioneerden

Nieuwsbrief 21

zaterdag 22 mei 2021

Hoe denken ‘kwetsbare’ ouderen zelf over de coronacrisis?

Dat is de onderliggende vraag van het j.l. donderdag uitgezonden TV-programma “Oud, maar geen dor hout”.

Zembla peilde in samenwerking met het seniorenblad “Plus Magazine’ de mening van 1.133 senioren.  Lees hier het door Zembla/BNNVARA uitgebracht persbericht over deze uitzending. 

U kunt deze bijzonder interessante uitzending terugkijken via deze link of a.s. dinsdag 25 mei om 09.30 uur op NPO2.

Lees verder…..

 

Nieuwsbrief 22

zaterdag 29 mei 2021

Senioren aan tafel!

Nadat de Koepel Gepensioneerden er bij informateur Mariëtte Hamer stevig op had aangedrongen om nadat ze dat met jongeren had gedaan ook met senioren in gesprek te gaan, viel de uitnodiging daarvoor deze week op de mat. Eergisteren vond dat gesprek met verschillende seniorenorganisaties, waaronder de Koepel Gepensioneerden, dus plaats.

Ik heb daarbij namens de gezamenlijke organisaties aangegeven dat bijvoorbeeld tijdens de corona-crisis vaak óver senioren werd gepraat en dat het goed is dat zij nu mét senioren praat. En dat is ook nodig, want als er gesproken wordt over Nederland na corona moet ook de stem van ouderen daarbij worden gehoord. Zij betaalden tijdens de crisis een hoge prijs, soms de hoogste, en het kan niet zo zijn dat ze daarbovenop ook de rekening van de crisis nog eens moeten betalen. Dus plannen van politieke partijen om bijvoorbeeld de eigen bijdragen in de zorg te verhogen of nieuwe eigen bijdragen (voor wijkverpleging en huisartsenpost) te introduceren of ideetjes om de AOW zoals dat heet te ‘fiscaliseren’ moeten van tafel.

Lees verder…….

 

Scroll naar boven