nieuwsbrief Koepel Gepensioneerden

Welkom bij de Koepel Gepensioneerden
De grootste seniorenorganisatie in Nederland, met voor de belangenbehartiging inzetbare deskundigheid op de terreinen pensioenen en inkomen, zorg, welzijn en wonen. Aangesloten zijn ruim 150 organisaties van gepensioneerden en de seniorenorganisaties KBO-Brabant en FASv.

Achter de voordeur

De corona perikelen zorgen voor veel problemen. Ook voor veel ouderen. Ziekte, overlijden, maar ook het gebrek aan of het beperkte contact met naasten. Er is terecht veel aandacht voor de situatie in verpleeghuizen. Wat wij niet moeten vergeten is aandacht te geven c.q. te vragen voor de situatie achter de voordeur.

Dagbesteding en dementie

Een groot aantal mensen met dementie woont thuis. Soms alleen, vaker met een partner die als mantelzorger optreedt. Een ongewild en zwaar “beroep”. Om de mantelzorger te ontlasten gaat de partner met dementie vaak een aantal dagen per week naar Dagbesteding. Door de coronacrisis ligt de Dagbesteding al weken stil. Het gevolg is dat de thuissituatie lastiger is geworden. De partner met dementie begrijpt niet waarom hij niet naar Dagbesteding kan of waarom hij niet naar buiten mag.

Lees de hele nieuwsbrief: Hier

 

Scroll naar boven